keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Tutkimuksia

Tässä tutkimuksia ja mahdollisia hoitoja odotellessa on mukava spekuloida sitä, mikä tässä hommassa mahdollisesti mättää.

Mulla on vahva epäilys, että viimeisimmän KU-raskauden myötä munajohdin vaurioitui. Odotan mielenkiinnolla etenkin aukiolotutkimusta, jonka oletan tehtävän suht' varhaisessa vaiheessa.

Vai miten tutkimukset tällaisessa tapauksessa etenevät? Kertokaa te kokeneemmat!

1 kommentti:

  1. Todennäköisesti sinäkin joudut ensitöiksesi aukiolotutkimukseen - se tehdään käsittääkseni kaikille lapsettomuushoitojen alussa.

    Minulla neste saatiin virtaamaan molemmilla puolilla aukiolotukimuksessa, pienen kivun saattelemana tosin, mutta kuitenkin. Diagnoosi: munatorvet auki. Plussasin välittömästi aukiolotutkimuksen jälkeen, luomusti. Raskaus jäi kuitenkin munanjohtimeen. Laparoskopiassa selvisi, että tämä oikea johdin, jonne alkio jäi jumiin, oli aivan tukkoinen ja käyttökelvoton. Munanjohdin poistettiin, vaikka se olisi ollut mahdollista pelastaakin. Lääkärin mukaan tästä munanjohtimesta olisi kuitenkin jatkossa ollut vain haittaa raskautumisyrityksille. Vasenkin puoli todettiin hieman kiinnikkeiseksi. Se kuitenkin säästettiin.

    Aukiolotutkimus ei siis kerro koko totuutta munanjohtimien tilasta, valitettavasti. Oma lääkärini oli jopa sitä mieltä, että minun kohdallani aukiolotutkimus saattoi aiheuttaa ensimmäisen kohdunulkoisen. Tutkimuksella saatiin munanjohdinta avattua hetkellisesti niin, että alkio pääsi sinne - vaikkei olisi pitänyt.

    Kolmannessa kohdunulkoisessa alkio jäi kohdun oikeaan sarveen, eli kornuun. Felicitaksen lääkäri epäili, että tämä saattoi johtua oikean munanjohtimen poistosta. Kun oikea johdin oli napattu pois, jäi kohtaan pieni tasku ja arpikudosta. Sinne viimeisin alkio sitten kiinnittyi...

    Tiedä häntä sitten, ovatko kohdunulkoiset loppujen lopuksi vain huonoa tuuria vai aiempien "onnettomuuksien" ja operaatioiden summa. Vai molempia.

    VastaaPoista